Μπισκοτάκια με μαρμελάδα!!

2012-11-28 23:01

 

Τώρα που στο σπίτι μας θα μπαινοβγαίνει κόσμος, φίλοι συγγενείς και λοιποί, πρέπει να υπάρχει κάτι διαθέσιμο στον πάγκο μας, σωστά?? Τι πιο εύκολο, οικονομικό και συνάμα σούπερ γευστικό?? Τα αγαπημένα μας μπισκότα!! Σας δίνω λοιπόν συνταγή για εύκολα και πεντανόστιμα κουλουράκια να γλείφετε και τα δαχτυλάκια σας!!

Τα υλικά είναι τα πολύ βασικά που σίγουρα λίγο ή πολύ τα έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας. Η εκτέλεση εξίσου απλή χωρίς καμία ιδιαίτερη διαδικασία, ωστόσο θα την αναφέρω σύντομα. 

 

 

Εκτέλεση: Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα, την βανίλια και το αλάτι. Αφού τα χτυπήσετε για λίγα λεπτά, χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο. Αφού χτυπήσετε το μείγμα για αρκετά λεπτά  και ξεκολάει η ζύμη απο τα τοιχώματα του μίξερ, η ζύμη σας είναι έτοιμη! Κάντε την μια μπαλίτσα λοιπόν και αφήστε την να 'ξεκουραστεί' στο ψυγείο για δύο ώρες (όπως κάνουμε άλλωστε για όλες τις ζύμες).

Έπειτα ανοίξτε την ζύμη με εναν πλάστη και κάντε επάνω ότι σχεδιάκια σας αρέσουν. Αστεράκια, δεντράκια, ανθρωπάκια κτλ. Για να τα κάνουμε γεμιστά θα πρέπει στα μισά μπισκότα να ανοίξουμε μια τρύπα. Απλώνεται τα μπισκότα σε ταψί αφού πρώτα έχετε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, χαμηλά, στους 180οC για περίπου 8 λεπτά έωσότου ροδίσουν τα μπισκοτάκια σας.

TIP Φροντίστε τα μπισκότα σας να έχουν το ίδιο πάχος περίπου ώστε να είστε σίγουροι ότι θα ψηθούν ταυτόχρονα.

TIP Να είστε συνεπείς στην ώρα που θα βγάλετε τα μπισκότα απο τον φούρνο γιατι αν τα ξεχάσετε έστω και λίγο παραπάνω μάλλον θα φτιάξετε πετραδάκια παρά μπισκοτάκια...

Αφού ψηθούν τα μπισκότα, τα αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα βάζετε την μαρμελάδα που προτιμάτε (TIP μπορείτε να βάλετε διάφορες γεύσεις και αν είναι και σπιτική ακόμα πιο τέλεια!!) και καπακώνετε με ένα μπισκότο με τρύπα στο κέντρο. Σερβίρετε τα σε μια όμορφη πιατέλα, πασπαλίστε και με άχνη ζάχαρη και είστε έτοιμοι!

TIP Μια όμορφη ιδέα και ακόμα πιο όμορφη κίνηση είναι να περιτυλίξετε όμορφα και περίτεχνα τα μπισκοτάκια σας και να τα πάτε δώρο σε κάποιο σπίτι στο οποίο θα είστε καλέσμένοι. Το φαγητό εκτιμάται πάντα και δεν πάει ποτέ χαμένο...

Θέμα: Μπισκοτάκια με μαρμελάδα!!

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο